Over uniflow

Uniflow is een technologie ontwikkeld door Prevesco B.V. met Johan Dijkstra als initiatiefnemer. In 2009 zijn we deze ontwikkeling gestart en brachten Uniflow in 2012 op de markt (NL).

2003

Op 5 februari 2003 koopt J. Dijkstra Prevesco BV van GEA Grasso.

2008

We bouwen een nieuw bedrijfspand in Waalwijk.

2009

Prevesco initieert de ontwikkeling van de Uniflow druppelafscheidingstechniek. Samen met productontwikkelaar Titus Bartholomeus van Thermass Innovations in Sittard start Dijkstra met theoretisch onderzoek naar horizontale druppelafscheiding.

2011

bouw en test van het eerste prototype van Uniflow. Met een ook voor Prevesco verbluffend resultaat van 99,99% drooggas. tijd om dit concept met spoed verder te ontwikkelen naar standaardisatie van het ontwerp en de online rekentool.

2012

lancering Uniflow op de Nederlandse markt van industriƫle koeltechniek in februari. eerste demonstraties van de productprestatie met het prototype bij Prevesco in Waalwijk, The Netherlands.

2013

anouk Dijkstra start in het bedrijf met als doel het bedrijf over te nemen van haar vader. Alfa Laval Benelux haakt aan bij het Uniflow concept. Alfa Laval wil Uniflow combineren met zijn warmtewisselaar. prevesco ontwerpt een tweede gestandaardiseerd ontwerp van Uniflow: Unilaval.

2014

de eerste order. IBK Airconditioning en Koudetechniek bestelt in opdracht van Heineken twee Uniflow afscheiders voor toepassing in een fabriek in Myanmar. Uniflow blijkt in de praktijk net zo goed te werken als het prototype.

2016

de verkoop van Uniflow komt op gang en Anouk wordt aangesteld als directeur.

2017

anouk Dijkstra koopt de aandelen van Johan en wordt de nieuwe eigenaar van Prevesco BV. serieproductie vindt vanaf nu plaats nabij de afzetmarkten in Aziƫ en Europa. de productievestiging in Waalwijk wordt afgestoten en de hoofdvestiging verplaatst naar Amsterdam.

2018

prevesco bv bestaat 15 jaar als familiebedrijf. geavanceerde druppel-analyse maakt een verdere ontwikkeling van Uniflow mogelijk. een eerste spin-off van de Uniflow druppelafscheidingstechniek dient zich aan. de afzetmarkt breidt zich uit naar Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.