De uniforme flow

Uniflow is de druppelafscheidingstechniek met een performance van 99,9% drooggas, toepasbaar met alle koudemiddelen. Het unieke ontwerp van de horizontale druppelafscheider zorgt voor een gelijkmatige stroomsnelheid van het te drogen gas.  Deze uniforme flow zorgt dat het gas écht droog wordt.

Lang baseerde de afscheidingstechniek zich op modellen met onzekerheden, gemiddelden en aannames bij het berekenen van het moment van afscheiding.

Lees meer over hoe de traditionele afscheidingstechniek werkt 

image

Druppels afscheiden

Een druppel is afgescheiden op het moment dat de druppel ‘het bad’ raakt.

Deze theorie gaat ervan uit dat een druppel onder invloed van de zwaartekracht valt met snelheid Ut. De valtijd wordt bepaald door de valhoogte, Hsep (Druppel valtijd= Hsep/Ut). De gassnelheid is Ug, de horizontale afstand die de druppel aflegt voordat deze door het vloeistofoppervlak wordt opgenomen is Lsep. (Druppelverblijftijd is Lsep/Ug.)

Op basis van deze formule zou je alle druppels uit het gas gehaald moeten hebben.

Lang baseerde de afscheidingstechniek zich op formules met onzekerheden, gemiddelden en aannames bij het berekenen van het moment van afscheiding. Formules die bovendien sterk afhankelijk zijn van de beperkingen aan het ontwerp, de omstandigheden en het gebruikte koudemiddel. Gevolg was dat het gas nooit droger werd dan 98%. Het resterende vochtpercentage ter grootte van een regenbui pleegt een voortdurende aanslag op de installatie. Voor een veilige werking moest een overkill aan extra zekerheden worden ingebouwd.

image

Wat doet uniflow anders

Onderzoek aan de conventionele druppelafscheidingstechniek leerde Prevesco dat een uniforme gasstroom noodzakelijk is voor een efficiënte druppelafscheiding. Daarbij is het belangrijk te weten hoe het retourgas zich over het gassegment verdeelt. Wij hebben een onderhoudsvrij verdeelmechanisme ontwikkeld dat zorgt voor een uniforme gasstroom. Hiermee verloopt de druppelafscheiding 100 maal efficiënter dan in de voorgaande druppelafscheiders. Dat betekent veel minder schadelijk vocht in de compressor én een betere compressie van het drogere gas. Een dubbel efficiëntie-voordeel.

rekentool

Conventionele techniek

Lang baseerde de afscheidingstechniek zich op modellen met onzekerheden, gemiddelden en aannames bij het berekenen van het moment van afscheiding. Modellen die bovendien sterk afhankelijk zijn van de beperkingen aan het ontwerp, de omstandigheden en het gebruikte koudemiddel. Gevolg was dat het gas nooit droger werd dan 98%. Het resterende vochtpercentage ter grootte van een regenbui pleegt een voortdurende aanslag op de installatie.

Iedere druppel die niet wordt afgescheiden is efficiëntie verlies. Inherent aan de kwaliteit van de compressor is vocht schadelijk. Daarbij: hoe droger het gas hoe beter de compressie.

rekentool