De verschillende toepassingen van uniflow

Uniflow-techniek komt uitstekend tot zijn recht in de industriële koeltechniek. Daardoor wordt Uniflow in de huidige praktijk met name toegepast bij pompsystemen en ligt de focus minder op koelsystemen op basis van directe expansie (DX). Of een koelsysteem sub- of transkritisch opereert heeft geen invloed op de goede prestatie van Uniflow. Bij de selectie van de goede maat Uniflow speelt de temperatuur vanzelfsprekend wel een rol.

 

Uniflow druppelafscheiding presteert hetzelfde met alle mogelijke koudemiddelen. Dit maakt de druppelafscheider geschikt voor verschillende toepassingen.

Uniflow kan worden toegepast als  pompvat, racevat, chiller, economiser en interkooler.

  • Pompsysteem
  • DX-systeem

Pompvat

De meest eenvoudige toepassing van Uniflow is als losse druppelafscheider, als pompvat. Voor deze toepassing is er een range van vaten met oplopende capaciteit. Het ontwerp van het vat is gestandaardiseerd. De best passende oplossing voor uw systeem berekent u eenvoudig met de rekentool op deze site. Druppelafscheiding met Uniflow levert 99,99% drooggas. Bij ieder koudemiddel.

rekentool

Racevat

De unieke Uniflow techniek maakt een hoge stroomsnelheid van het gas door de druppelafscheider mogelijk. Dat zorgt voor een hoge capaciteit in een relatief klein vat.  Bij afscheiding zonder buffervolume maakt u daar optimaal gebruik van. Uniflow als racevat is goed toe te passen bij uitbreiding van een bestaand koelsysteem of bij retrofit. De oude afscheider kan dienen als buffervat, een kleine Uniflow erbij gaat zorgen voor de ongekend efficiënte druppelafscheiding.

rekentool

Chiller

De Uniflow afscheidingstechniek laat zich goed combineren met platenwarmtewisselaars tot een chiller. Voor de Unilaval is het ontwerp van het vat aangepast in verband met de aansluiting op de warmtewisselaars. Hierbij hangt de afscheider naast of eventueel tussen meerdere platenwarmtewisselaars.

Deze bijzonder eenvoudig te regelen combinatie werkt met een uitzonderlijk lage koudemiddelvulling, heeft een lage bouwhoogte en kent een veel hogere deellast C.O.P van circa 7% omdat de wisselaar niet vol loopt.

UnlLaval is verkrijgbaar in de standaardmaten, maar ook grotere of aangepaste uitvoeringen zijn mogelijk.

rekentool

Cascade NH3/CO2

Bij ammoniak CO2 cascade systemen is Uniflow op twee plaatsen in te zetten en profiteert u zo dubbel van de zeer efficiënte druppelafscheiding in uw koelsysteem. Aan de NH3-zijde levert de chiller, zoals bijvoorbeeld de Unilaval, met Uniflow de beste prestaties, terwijl het systeem aan de CO2-zijde nogmaals profiteert van Uniflow in een eenvoudig pompvat. Via de rekentool op deze site berekent, selecteert en bestelt u beide opties net zo eenvoudig.

rekentool
overige toepassingen

economiser

ook als economiser komt Uniflow tot zijn recht. gebruik de efficiënte techniek voor een tweetrapsexpansie van het condensaat en de productie van echt druppelvrij flashgas dat zo naar de eco-poort van de schroefcompressor kan. gebruik de rekentool om de benodigde Uniflow snel en eenvoudig te berekenen, selecteren en aan te vragen.

rekentool

open flash intercooler

Uniflow kan ook dienen als open flash intercooler om het persgas van de lagedruk compressor af te koelen naar bijna de verzadigingstemperatuur en het condensaat van de condensor in twee trappen te laten ontspannen. en natuurlijk om de damp druppelvrij toe te voeren aan de hogedruk compressor. gebruik de rekentool om de benodigde Uniflow snel en eenvoudig te berekenen, selecteren en aan te vragen.

rekentool

DX-systeem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vel efficitur est. Maecenas a velit tristique, malesuada metus sagittis, sagittis nunc. Fusce facilisis ex orci, ac bibendum orci commodo at. Fusce non nibh nisl. Ut ultricies magna ultrices turpis cursus laoreet. Nulla ante lacus, pellentesque dapibus mauris id, vehicula ultricies metus. In hac habitasse platea dictumst. Mauris auctor interdum arcu, a dignissim turpis elementum vitae. Mauris a libero ante. Fusce dictum fringilla hendrerit.

rekentool